Trkači u invalidskim kolicima, bebe u dječjim, djeca u pratnji roditelja, ozbiljni trkači koji su odlučili napraviti dobar rezultata, rekreativci, humanitarci svih uzrasta još jednom su napravili veličanstven prizor danas u Zadru. Osam tisuća trkača startalo je u 13 sati u utrci Wing for Life ne bi li svojim sudjelovanjem pomogli onima koji trčati ne mogu.

Sinkronizirani start u 25 gradova u 24 zemlje ovu utrku čine jednim od najvećih svjetskih sportskih događaja. Po broju sudionika Zadar je treći. Ipred njega su jedino Beč s 12 000 i Munchen s 10 000 trkača.

Donosimo vam video zapis svih sudionika koje smo dočekali na dnu nizbrdice između zgrade Doma županije i Pozdrava suncu.


View on YouTube


Četrnaest minuta prošlo je od kada smo dočekali prvog trkača do trenutka kada je pored nas prošla zadnja grupa trkača među kojima i djevojka koja je trčala uz pomoć štaka i davala sve od sebe kako bi otišla što dalje u ovoj jedinstvenoj utrci.

Zanimljivo je da je najveći broj sudionika iz Zagreba, slijede Zadrani, Riječani i Splićani...U zadarskoj utrci sudjeluju trkači iz 40 zemalja svijeta.

Među prijavljenima bilo je 53%žena i 47 posto muškaraca.