U Hrvatskom Domu Vukovar u sobotu održat će se Smotra klapa Zadarske županije te otvaranje izložbe autorice Marije Šarić-Ban pod nazivom „Tragovi-izgubljena sjećanja".

Na Smotri klapa kojom ujedno počinje i obilježavanje Dana Grada Vukovara nastupit će 7 klapa sa područja Zadarske županije, i to: muška klapa Ponistra iz Crnog, mješovita klapa Puntadura iz Vira, muška klapa Koporan iz Poličnika, ženska klapa Zikva iz Pašmana, muška klapa Donat iz Zadra, ženska klapa Peružini iz Paga i muška klapa Težaci iz Paljuva.
Na otvaranju izložbe „Tragovi-izgubljena sjećanja" nastupit će paški pučki pjevači, a posjetitelji će uz zanimljivu izložbu koja prikazuje hrvatsku narodnu nošnju kao inspiraciju u kazališnoj kostimografiji i odijevanju u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, moći vidjeti narodnu nošnju Grada Paga te djevojačku i žensku narodnu nošnju iz Polače (KUD Gradina).

U nedjelju, 23. travnja 2017. godine klape Zadarske županije pjevat će na svetoj misi u 11 sati u crkvi Svetog Filipa i Jakova u Vukovaru, te istoga dana zajedno sa županom Stipom Zrilićem položiti vijence na mjestu masovne grobnice na Ovčari te Memorijalnom groblju.