Prijedlog Odluke o donošenju III. Izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja zone parka i centralnih funkcija „Maraska - park" je, kao i sve dosadašnje izmjene, izazvao reakcije i negodovanja oporbenih vijećnika kao i stanara u Ulici Miroslava Krleže koji su se nedavno obratili medijima. 

Sjednica Gradskog vijeća počela je zahtjevom za skidanje s dnevnog reda ove točke kao i one koja se na nju nadovezuje - sklapanje Ugovora o izgradnji komunalne infrastrukture u svrhu uređenja građevinskog zemljišta po prijedlogu investitora ZADAR-RESORT.

- Stanari su nezadovoljni, jesu za izgradnju hotela i razvoj, ali ne nauštrb njihovih prava. Traže sastanak s Dogus grupom. Treba skinuti ove točke kako ne bi izbili prosvjedi i radikalne mjere. Stanari su razumni ljudi i može se naći rješenje. No, ih se ne sasluša oni najavljuju gerilski rad, naglasio je vijećnik SDP-a Antun Novoselović na današnjoj sjednici Gradskog vijeća. Naime, sporna su parkirna mjesta te zelena površina uz budući hotel Hyatt. Ante Rubeša iz Akcije mladih se pridružio zahtjevu za skidanjem točaka navodeći da ih je na sastanku odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo pročelnik "lagao u oči". 

Točke nisu skinute s dnevnog reda, no rasprava u kojoj su dominirale različite informacije rezultirala je dogovorom i pozivom predstavnika stanara zgrade u gradsku upravu na sastanak s pročelnikom.

- Predstavnici su došli s dodatnim pitanjima, održali smo sastanak, utvrdili suglasnost i odlučili da ćemo pokrenuti i 4. izmjene i dopune DPU Maraska, naglasio je Kasap. 

Nakon izlaganja arhitekta Šime Ljubičića iz D&Z-a, rasprava se zaoštrila i oko ceste koja spaja Obalu kneza Trpimira i Ulicu Miroslava Krleže.

- Zašto Grad iz komunalnih doprinosa plaća izgradnju ceste koju će koristiti samo gosti hotela, zapitali su se Marko Pupić Bakrač (Akcija mladih) i Antun Novoselović, dok je Rubeša iznio sumnju da će u naredno vrijeme cesta oko hotela biti privatizirana. To su gluposti, tko može uzeti cestu bez odobrenja Grada, poručio mu je predsjednik Gradskog vijeća Živko Kolega, dok je Kasap na ranije pitanje odgovorio da je to javna cesta koja se gradi jer je u prostornom planu od 2008. godine.

- Oko ovog projekta od početka se radi cirkus i govori nešto što nije istina. Cesta ne treba investitorima, ona se gradi jer ju je iscrtala Nives Kozulić. Iskreno ne znam zašto i smatram da nije potrebna, no tako je bilo. Ako stanari žele 4. izmjene, zašto ne? Što se tiče investitora, vama nitko ne valja! Ne možete se zatvoriti i ne dati nikome da investira u vašem gradu. Ako ćemo tako, nećemo imati ništa i bit ćemo daleko od drugih destinacija, imao je završnu riječ zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta, pritom se osvrćući na isticanje nacionalnosti investitora u gradskoj vijećnici.

Nakon duge i burne rasprave, uz obećanje 4. izmjena usvojene su 3. izmjene DPU „Maraska - park."