ZADAR- Prije godinu dana započeti radovi na ugradnji novog transportnog lifta u najvišoj bolničkoj zgradi Interne, trebali bi zgotoviti krajem ovog mjeseca, najavili su iz ravnateljstva Bolnice.

-  Potom slijedi još samo ishodovanje odgovarajućih dozvola od nadležnih tijela, informacija je iz ravnateljstva zadarske bolnice. Iz istog izvora, najava završetka radova bila je za srpanj prošle godine. Tada je rečeno kako su se radovi zaustavili zbog izmjene na projektu koji nije dobro riješio otvor za lift na prvom katu. Veliki posao oko lifta financirana je novcima Ministarstva zdravlja u vrijednosti od oko 3.2 milijuna kuna odobrenih, dok je za upola manje ugovoren iznos s izvođačima radova. Koliko će biti konačna vrijednost te investicije, trebalo bi se znati po otvaranju lifta.

U planu javna nabave zadarske bolnice za rekonstrukciju lifta na Internoj predviđeno je u ovoj godini 150 tisuća kuna. To je novac namijenjen za rekonstrukciju postojećeg (starog)
transportnog lifta. Do koje će doći  po potrebi, navodi se u pisanom odgovoru zamjenika ravnatelja bolnice dr. Igora Karuca.