ZADAR - Gradsko vijeće trebalo bi u petak donijeti odluku o pokretanju postupka treće izrade Detaljnog plana uređenja Punta Skale, turističkog naselja kojeg je svojedobno gradio Falkenstainer.

Izmjene DPU traže se zbog "predviđene gradnje trgovačkih sadržaja ugostiteljsko turističke namjene prema konceptu iz 2006. godine. Kapacitet naselja od 2 500 ležajeva neće se mijenjati", navodi u zahtjevu prema gradskoj upravi kojeg potpisuje direktorica Jasna Čurković u ime tvrtke Punta Skala čiji je osnivač tvrtka Zadar B.V. iz Nizozemske.

Najnovije izmjene omogućile bi zaokruženje investicijskog ciklusa u turističkom naselju zatvorenog tipa, ističe se u prijedlogu gradske odluke.

Što se mijenja?

Postojeće prometno rješenje ulaza u hotelsko naselje se pokazalo lošim te će se
izmijeniti kako bi sam ulaz postao atraktivniji, a što je nužno za prvi dojam onih koji dolaze u naselje. Drugo je prostor velikog natkrivenog parkirališta koji bi se dopunio sportskim sadržajima. 

Postojeći obiteljski hotel Diadora namijenjen gostima s malom djecom se pokazao izuzetno zanimljiv gostima tako da bi isti dobio svoj aneks s sjeverne strane umjesto izgradnje planiranog Aparthotela u zoni VI, navode vlasnici Punta Skale.

Kongresna dvorana planirana na sjevernom rubu bi se premjestila uz hotel Iaderu, dok bi redizajnirali postojeći apartmani u zoni VII na sjeveru. Oni se namjeravaju razraditi u manje objekte planiranih nizova radi otvaranja pogleda prema moru iz Hotela Senia na jugu.

Kompletan obalni pojas dobio bi niz novih sadržaj za sport i razonodu za goste, navodi se u odluci o izradi izmjena i dopuna plana Punta Skale.