Skupština Zadarska županije jednoglasno je podržala Program javnih potreba za obavljanje djelatnosti Hrvatske gorske službe spašavanja, Stanice Zadar za 2017. godinu.

Oni će, temljem tog programa dobiti 150 tisuća kuna iz Županijskog proračuna.

HGSS ima značajnu ulogu u civilnoj zaštiti u Zadarskoj županiji. Stoga Zadarska županija dugi niz godina ima ostvarenu suradnju temeljem koje sustavno financijski podupire rad HGSS-a, Stanice Zadar što je i formalizirano sklapanjem Sporazuma o utvrđivanju zajedničkog interesa u spašavanju i zaštiti ljudskih života.

Stanica Zadar je samo  prošlog vikenda odradila dežurstvo na međunarodnoj  trekking utrci Škraping na otoku Pašmanu. Na utrci je sudjelovalo preko 1000 natjecatelja, a tokom cjelodnevnog dežurstva zabilježeno je desetak lakših intervencija. Na dežurstvu je sudjelovalo 18 članova stanice Zadar.

Dan poslije su  članovi stanice Zadar osiguravali XCM biciklističku utrku na Vrani. Utrka je okupila prko 100 natjecatelja i unatoč lošem vremenu nije bilo potrebe za intervencijom dežurnih članova. Na dežurstvu je sudjelovalo četvero članova stanice Zadar.