Tragom objave na društvenim mrežama u kojoj spominje mogućnost izlaska iz politike porazgovarali smo gradskim vijećnikom Akcije mladih Markom Pupićem Bakračom.

Napuštate li politiku?

- Vijećnički mandat mi je pri kraju, a ciljevi kojima sam težio su ispunjeni. Bio je to lov na glave kriminalaca, a ne fotelje. Slijedi odlazak iz politike ili postavljanje novih ciljeva, rekao je Bakrač u razgovoru za portal 057info.

Znači li to da vas neće biti u izbornoj utrci?

- Odradit ću pošteno kampanju, a nakon izbora prelomiti. Ako moj politički angažman bude imao smisla ostat ću, ali iskreno još četiri godine u vijećnici na ovakav način nema smisla. Što nakon te četiri, još četiri? Nisam homo politicus. Rezultati izbora odredit će našu odgovornost. Ako potpora pokaže ljudi podržavaju ovo što radimo ostajem, ali ako bude kao i do sada da se birači odlučuju pretežno između dvije interesne skupine od tri slova onda ne vidim razlog za daljnje bavljenje politikom. U ove 4 godine Marjana, Ante i ja izdali smo priopćenja, održali konferencija za novinare, borili se za prava građana i grad više nego SDP u zadnjih 25 godina. Ugoglajte u tražilicu naša imena i imena SDP-ovaca pa će te vidjeti da smo u ovom mandatu radili deseterostruko više od njih, faktički oni se niočemu nisu ni očitovali. Da nije bilo nas i našeg angažmana ne bi se razotkrile malveracije u NK Zadru i medijskoj kući Vox o kojima smo javno govorili, Reno Sinovčić bi bio predsjednik Športske zajednice Zadarske županije, Nogometnog saveza Zadarske županije i tko zna što sve još ne, Kalmeta bi bio kandidat za gradonačelnika, Turci bi uzurpirali Maraska park i plažu, da ne nabrajam dalje. Dok sam se ja osobno danonoćno ubijao u nastojanjima da osujetim na sve moguće načine Kalmetinu kandidaturu za gradonačelnika SDP-ovci su ponašali kao djeca cvijeća, kao da ne žive u realnom svijetu. Na kraju je Plenković uvažio neoborivu argumentaciju i sad smo tu gdje jesmo.

Koalicija s SDP-om ne dolazi u obzir!

Što dalje?

Idući tjedan predstaviti ćemo kandidate za gradonačelnika i župana. Imamo program koji ćemo predstaviti na početku kampanje i koji je po mom sudu najbolji ikad napisan, za grad, građane, županiju... Naš program nije puko slovo na papiru, marketinški materijal kao kod SDP-a i HDZ-a. Sve ćemo učiniti da se provede, a za to trebamo veću potporu biračkog tijela nego na prošlim lokalnim izborima. Dokazali smo koliko smo spremni raditi, krvariti za ovaj grad, koliko vrijedi naša riječ i obećanje. Ukoliko potpora izostane i ne budemo u mogućnosti provesti zacrtani program definitivno odlazim.

Na izbore izlazite samostalno?

Nikakva koalicija sa SDP-om ili HDZ-om ne dolazi u obzir. Ni prije ni poslije izbora. Centar odlučivanja prebaciti će se u Gradsko vijeće i Županijsku skupštinu. Oni koji misle da treba koalirati s HDZ-om ili SDP-om i mijenjati ih iznutra neka svoj glas daju nekom drugom, a ne nama.