Snimanja filma i serije Antuna Vrdoljaka „General" u Zadarskoj županiji  počet će 13. ožujka. Pripreme kao i snimanje odvijaju se uz operativnu podršku Filmskog ureda Zadar (INOVAcija, Zadarska županija).

Tim povodom održat će se konferencija za novinare na kojoj će govoriti župan Stipe Zrilić, Radovan Dunatov, pročelnik za kulturu i sport Grada Zadra, Marko Vrdoljak, direktor tvrtke AMV Produkcija i koproducent filmskog projekta General te Ivana Zrilić, voditeljica Filmskog ureda Zadar

Snimanje filma i televizijske serije "General" o životnom putu hrvatskog časnika Ante Gotovine u produkciji Kiklop filma i u režiji Antuna Vrdoljaka počelo je 20. veljače i potrajat će do 20. srpnja 2017. godine. U naslovnoj ulozi je Goran Višnjić, a glumačku ekipu čine Tarik Filipović, Rene Bitorajac, Goran Navojec, Borko Perić, Ivo Gregurević, Mustafa Nadarević, Tamara Garbajs, Marijana Mikulić, Nikola Baće, Nataša Janjić, Goran Bogdan, Boris Svrtan i Zrinka Cvitešić.

Film i serija snimat će se na različitim lokacijama: Velebit, Knin, Livno, Šepurine, Zadar, Prkos, Kašić, Islam Grčki, Obrovac, Škabrnja, Sljeme, Lučko, Crna Mlaka, Imotski, Split, Pag, Pirovac, Turanj, Pakoštane, Peruća, Rijeka, Erdut, Dalj i Zagreb, ali na lokacijama u Francuskoj.