Poznati zadarski političar u mirovini, bivši saborski zastupnik i predsjednik zadarskog SDP-a Romano Meštrović vozačima u Ulici Svete Nediljice u Varoši oštećuje vozila, doznaje Zadarski list.

Meštrović je svoj postupak priznao:

- Priznajem da sam ga ključem izgrebao ta vozila i ovim se putem javno ispričavam onima čija sam vozila oštetio. Da mi je tko rekao da ću ovo jednog dana učiniti, ne bih mu vjerovao, ali situacija u kojoj smo dovedeni, postala je neizdrživa. Pribjegao sam očajnom činu kako bih nekome skrenuo pažnju da pomogne mojoj obitelji i stanarima ove zgrade. Nikoga nije briga za ovo, ni policiju, ni komunalne redare, jednostavno nikoga. Pa, je li trebalo doći do toga da ja ovo napravim kako bi nama stanarima netko konačno pomogao? - pita se Meštrović, pojašnjavajući o čemu se radi.

- Moja supruga ima metal u koljenima, pa možete zamisliti kako hoda, a malog unuka u kolicima više ne možemo dovesti do stana, zbog toga što nam prolaz zapriječuju automobili čiji vlasnici koji ovdje ne žive i nemaju veze s ovom ulicom. Dođu ovdje i parkiraju, oduzimajući nam mjesto ne samo za vozila, što mi je čak manji problem, nego za najnormalniji prolazak do stana. Pa roditelji s dječjim kolicima više ne mogu tuda proći! Kada se moja supruga jednoga dana između svih tih vozila jedva provlačila, pao mi je mrak na oči zbog tog bezobrazluka i izgrebao sam nekoliko automobila. Teško mi je i tome sam pribjegao kao očajnoj opomeni jer nitko ne reagira i nikog više nije briga zbog ovog problema, poručuje Meštrović.