U suradnji s Hrvatskom elektroprivredom Grad Zadar postavlja prvu punionicu elektomotornih vozila na javnom parkiralištu i to u samom centru grada, kod stare Tehničke škole u Ulici Bartola Kašića. 

Radovi su pri kraju, a punioca bi trebala biti dostupna za korištenje od četvrtka i to svaki dan od 0-24 sata, rekao nam je pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo Darko Kasap. 

Troškove postavljanja punionice pokriva HEP, dok Grad osigurava dva besplatna parkirna mjesta za ovu namjenu. Punionica se postavlja na razdoblje od deset godina, a prvu godinu vozači će je moći koristiti besplatno putem posebne kartice. Sve informacije o načinu prijave bit će naznačene na samoj lokaciji, kao i na stranicama Grada i Turističke zajednice. 

- Na ovaj način potičemo korištenje obnovljivih izvora energije, a bit će to i promocija u turističkom smislu. Naime, strogi centar namjerno je izabran za lokaciju punionice kako bi i turisti znali da u samom centru Zadra imaju mjesto za punjenje svojih elektromotornih vozila, poručio je Kasap. 

Vrijeme punjenja automobila ovisi o vrsti baterije, a može trajati između 45 minuta i 4 sata. Ovisno o iskazanom interesu, postavljat će se i nove punionice elektromotornih vozila. Do sada su korisnici elektromotornih vozila svoje automobile besplatno mogli puniti na solarnoj punionici ispred Strukovne škole Vice Vlatkovića.