Gradonačelnik Božidar Kalmeta i pročelnici provjerili su kako teku radovi na obnovi atletske staze i polivalentnih otvorenih sportskih igrališta te rekonstrukcijom javne rasvjete na Višnjiku.

Direktor SC „Višnjik" Denis Karlović predočio im je kako radovi teku prema planu i zadanim rokovima pa će pojedina sportska igrališta biti gotova već do sljedećeg tjedna. Ugovoreni rok za sve radove je tri mjeseca.

Obnova atletske staze i ostalih otvorenih terena bila je nužna. Ovim zahvatom igrališta na Višnjiku dobit će najviše standarde za sport i rekreaciju svih građana, udruga i klubova i bit će temelj za kvalitetno osmišljavanje i razvoj sportskoga turizma. Gradonačelnik Božidar Kalmeta istaknuo je da će tereni i dalje ostati dostupni i besplatni za građane, rekreativce i klubove.

Grad Zadar osigurao je 3,5 milijuna kuna za ovu namjenu. Izvođač radova je tvrtka Colas Hrvatska iz Varaždina u zajednici s Argosom d.o.o. iz Rijeke, dok nadzor provodi tvrtka Investinženjring d.o.o. iz Zagreba. Radovi su u punom jeku i na rekonstrukciji rasvjete, a izvođač je zadarska tvrtka Locum d.o.o.