Novi pomoćnik ministra mora, prometa i infrastrukture Josip Bilaver svoju je imovinsku karticu predao još kao zastupnik u prošlom sazivu Sabora, a nadopunio ju je krajem studenog.

Zanimljivo je da iako njega i njegovu suprugu poslovne obveze vežu za Zagreb, Bilaver je Povjerenstvu za sprječavanje sukoba interesa naveo da tamo nema boravište. Prijavio je samo prebivalište u Škabrnji. Njegova supruga djelatnica je zagrebačkog Centra za industrijski razvoj (CIRAZ) gdje prima plaću od 72 tisuće kuna godišnje.

Potpredsjednik i predsjednik Mladeži HDZ-a diplomirani je ekonomist koji u svom životopisu ima i radno mjesto voditelja ureda eurozastupnika iz redova HDZ-a te predsjednika Upravnog vijeća zagrebačke klinike. Tu je poziciju obavljao volonterski, navodi u priloženoj kartici. 

Bilaver je 2014. godine uzeo kredit na 10 godina u Sberbank banci, a iznos duga na dan 30. studenog iznosio je 8245 eura, kojeg otplaćuje s 170 eura mjesečno (kamatna stopa - 8,63).

Vozi Škodu superb iz 2009. godine čija je vrijednost 90 tisuća kuna, a koju je kupio od zarađene plaće te prodajom imovine. Nekretnine na njegovo ili supruzino ime ne postoje kao ni pokretnine veće vrijednosti. No, imaju štednju od 190 tisuća kuna, koju su stekli darovnim ugovorom.