Nakon što je Ferdinand Perinović uputio otvoreno pismo u kojem tvrdi da je gradska pročelnica Dolores Grdović Kalmeta zabranila Udruzi umirovljenika pjevanje i sviranje u prostorijama Udruge, točnije u prostorijama Mjesnog odbora „Jazine I", stigao je demantij iz same Udruge umirovljenika.
Nije problem u Gradskoj upravi, nego u nama samima, jer se neki naši članovi nisu pridržavali kućnog reda u prostorijama koje su nam dane na korištenje, nego su narušavali javni red i mir, zbog čega su se žalili okolni stanari, rekla nam je Duška Raspović, predsjednica Udruge umirovljenika. Raspović ističe da Udruga sama po sebi nije problem, većina članova od njih 400 se bavi mnogobrojnim aktivnostima, ali manji broj članova se jednostavno ne želi prilagoditi pravilima.
Grad podupire naš rad i imamo stvarno odličnu suradnju, tako da ćemo ove naše razmirice morati riješiti sami, a ne napadima pojedinaca na pročelnicu Grdović Kalmetu koja nam ništa nije zabranila, nego je, reagirajući na pritužbe stanara, samo zamolila da poštujemo red i mir.
Njezine riječi potvrdila je i Ankica Mazić,predsjednica Mjesnog odbora „Jazine 1" ,čije prostorije koriste zadarski umirovljenici i dodala da je suradnja s Gradskom upravom i pročelnicom odlična,a navodi u pismu Ferdinada Perinovića neistiniti.