Na Općinskom sudu u Zadru otkazana je dražba za nekretnine Zelene punte u Kukljici koje su bile u vlasništvu varaždinskog Coninga zbog zabilježbe koje je upisala zagrebačka tvrtka Adriatic Tourist Resort. Direktor te tvrtke za poslovanje nekretninam, koja je u vlasništvu grupacije iz Velike Britanije i Sj. Irska, je Rikard Fuchs, sin bišeg ministra znanosti Radovana Fuchsa.

 On je u ime tvrtke Adriatic Tourist Resort  upisao pravo prvokup u odnosu na najveću  prodajnu cijenu koja se ponudi na dražbi, doznali smo od glasnogovornika i predmetnog sudskog savjetnika Denisa Klarendića. Procjena vrijednosti nekretnina je 78.9 milijuna kuna. Dražba će biti u veljači, kada će se taj turistički kompleks prodavati za dvije trećine iznos od 78.9 milijuna kuna, a prodat će se vjerojatno kada se početna cijena prepolovi.
Do prodaje nekretnina došlo je po ovršnom rješenju kojim Ereste banke iz 2014. godine  potražuje  29 milijuna kuna bez kamata od Coninga, tvrtke koja je bila u vlasništvu Radimira Čačića.


Početkom ove godine bilo je objavljeno da je češko-slovački fond J&T nakon preuzimanja udjela u Varaždinskoj banci posredno postao vlasnik Turističkog naselja Zelena punta u Kukljici. Zelena punta, biser otočkog turizma koji propada nakon 40 godina, postao je očito slastan zalogaj čerupanja između stranih grupacija krupnog kapitala.