Oko pola godine ostalo je do lokalnih izbora, na kojima će se ponovno birati načelnici, gradonačelnici i župani, te vijećnici u predstavničkim tijelima lokalne i područne samouprave. Dvije najjače stranke još ne izlaze s imenima svojih kandidata, a na zadarskoj političkoj sceni ni druge se stranke nemaju još kanidata.

Župan Stipe Zrilić, koji jako dobro kotira kod novog šefa HDZ-a Andreja Plenkovića, izrazio je spremnost za treći mandat. Plenković je selekciju za lokalne izbore u svibnju najavio u siječnju.

- Prije nekoliko mjeseci su bili parlmantarni izbori kada sam ja trebao biti na listi, ali sam odlučio ostati ovdje na regionalnoj razini, što znači da ću se kandidirati, ali naravno, očekujem podršku stranke, tako da je to u tom smislu još rano reći, hoće li se još neke okolnosti mijenjati, rekao nam je župan Stipe Zrilić o mogućoj ponovnoj kandidaturi za tu funkciju. Dodao je kako stranke predlažu svoje kandidate za gradonačelnike, načelnike i župane, te da u HDZ-u o tome još nisu raspravljali. Tako promišljam, ali kako će se okolnosti dalje razvijati, jer, uostalom svatko osim mene tko želi može iskazati ambiciju, ponavljam stranka kojoj pripadam će donijeti odluku tko će biti kandidat za župana na izborima. rekao je Zrilić u današnjoj emisiji Radio Zadra Aktualni sat.