ZADAR- Zahvaljujući zlatnim olimpijcima, učenicima triju škola iz parka Vladimira Nazora, nakon odmora više nije bilo nastave jer su imali foto seansu sa Šimom Fantelom i Igorom Marenićem na Pozdravu sunca.
Sunca, na žalost, nije bilo u vrijeme snimanja milenijske fotografije Šime Strikomana kojeg je u počast bivšim učenicima priredio Rade Šimičević,  ravnatelj Gimnazije Vladimira Nazora.

Bivši gimnazijalci, Šime i Igor danas bi trebali biti idoli novim generacijama. Tako o njima govore njihovi bivši nastavnici s kojima su se Šime i Igor susreli u zbornici. - Naši bivši profesori rekli su nam kako svojim učenicima govore da smo mi primjer kako se radom i učenjem mogu postići i vrhunski sportski rezultati. Drago nam je da smo mi u tome uspjeli, rekao je Igor Marenić koji se u zadarsku gimnaziju preselio iz Cresa kako bi jedrio sa Šimom. U Nazora su stekli prijatelje za cijeli život, kazao je Igor, primjećujući kako se u školi puno toga promijenilo nabolje, ali duh Gimnazije je ostao.

Povratak u gimnazijske dane bio im je zanimljiv,  a dani provedeni u školi danas su oživjeli u zajedničkom sjećanju. - Nije bilo teško jedriti i učiti jer smo imali svoj cilj, kazao je Šime.
Oni su danas zauzeli pozicije na "jedrilici" koja su oblikovala tijela učenika i nastavnika. S brodom je  iz vatrogasne korpe "navigao"  kapetan Strikoman koji je i s visine upravljao sa slikom u prostoru, braneći prolaznicima da je poremete tijekom snimanja.
Nakon što je sudionicima milenijske fotografije, povodom prve hrvatske i zadarske zlatne olimpijske medalje, Strikoman dao slobodno, krenuli su "selfiji". Pomalo sramežljivo, gimnazijalke i gimnazijalci pitali su Šimu i Igora bili se s njima slikali. Mladenački osmijeh bio je zajednički!