ZADAR - Svi kandidati predloženi za javna priznanja Grada Zadra dobili su jednoglasnu podršku osim Tihomira Tomčića za kojeg je suzdržan bio vijećnik Josip Vlahović.

On je potpisnik jedne rečenice kojom je Odbor za dodjelu javnih priznanja predložio i jednoglasno usvojio da se Stanislavu Antiću dodijeli nagrada za životno djelo. Oporbenim vijećnicima to je bio dobar povod za političko lamentiranje. - Ime Stanislava Antića je dovoljno da se zna što stoji iza njega, tako je predsjednik Gradskog vijeća Živko Kolega obrazložio primjedbu Antuna Novoselovića o tankom životopisu čovjeka s tako grandioznim životnim djelom. Marko Pupić Bakrač je govorio o nepravdi prema Antiću, zaključivši kako su se morali „pokloniti pred njegovom veličinom i oni čijih je zločina bio žrtva. Kolega mu je zbog toga oduzeo riječ, dok je Novoselovića opomenuo što je rekao da će „Antić primiti nagradu od svojih krvnika" .
Jedina svijetla točka danas je bio HDZ-ov vijećnik Rade Šimičević. On je ustvrdio kako Antić nije zaslužio to što mu se dogodilo te je zahvalio ovogodišnjem laureatu što je Zadar izabrao za grad kojeg je obogatio svojim djelom.

Šimičević je čestitao i svojim kolegama - ravnateljima Tihomiru Tomčiću i Svetko Perković jer su za svoj predan i vizionarski rad s djecom te vođenje škola zaslužili javna priznanja. Kod rasprave o dodjeli nagrada Šimi Fanteli i Igoru Mareniću te njihovom treneru Edi Fanteli, Šimićević je istaknuo kako su Šime i Igor, (bivši učenici Gimnazije Vladimira Nazora) primjer kako se znanje, trud i rad isplate. Za Marka Pupića Bakrača oni su trebali i prije dobiti nagradu. Erol Gaš im je čestitao što svojim rezultatima promiču ime Grada Zadra, a ona se rasprava okrenula prema Stipi Žuniću. Njega je MODES predložio za nagradu, ali je on, prema ocjeni Pupića Bakrača, Tea Bobana i Gašija nepravedno izostavljen i zanemarn od vladajućih u Zadru pa je morao otići u Ameriku.

I tako su oporbeni vijećnici iskoristili vrhunske, svjetske i nedostižne rezultate Fantele i Marenića za obračun s vladajućima. Istodobno su pokazali da ne znaju ili sami zanemaruju kriterije po kojim za Nagradu Grada Zadra trebaš imati rezultate u posljednje tri godine. Pa im ostali dobitnici nagrada Grada Zadra nisu bili nimalo sporni nego  oni koji već 15 godina ostvaraju svjetske rezultate što je za Gašija „dobra obiteljska priča" a ne borba sa sportskim sustavom kakav god bio u Hrvatskoj, a napose u Zadru.

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u četvrtak doznat će se i zbog čega će biti  dodijeljena četiri Grba Gradonačelnika, odluke na koju vijećnici nemaju pravo glasa.