Predstavljen je program drugog izdanja manifestacije Advent u Zadru, koja će, sudeći po najavi, ove godine biti atraktivnija i bogatija događanjima. 

- Prošle godine bio je prvi iskorak koji je uspješno prošao, a ove godine ga nadograđujemo kako bi bio što kvalitetniji i zanimljiviji. Želimo da zadarski Advent postane turistički projekt koji bi rastao iz godine u godinu i privlačio goste, naglasio je dogradonačelnik Zvonimir Vrančić, koji je predstavio program zajedno s direktorom Turističke zajednice Grada Zadra Antom Radosom, koordinatoricom projekta „Đir po gradu" Danijelom Rimanić i predsjednikom Hrvatske gospodarske komore Denisom Ikićem predstavio program „Adventa u Zadru".

Uz Advent koji na Trgu Petra Zoranića počinje 2. prosinca, Zadrane u blagdansko vrijeme očekuje i 6. Đir po gradu, 11. Naši mali gušti, Dani sunca te 5. godina Klizališta Forum. Između kućica, čiji je broj ove godine narastao s 17 na 26, ugrijat će vas specijaliteti, ali i brojni izvođači. Primjerice, drugi dan Adventa nastupa popularni splitski pjevač Neno Belan, a Zadrane će uz zadarske izvodače zabavljati i grupa Swingers te Đani Stipaničev. Od humanitarnog ponedjeljka do gostovanja subotom, predstavio je Rados teme Adventa. 

Klizalište Forum ove je godine postalo Ledeni park uz jednu stazu više, a otvara se tradicionalno na Dan Grada, 24. studenog. „Đir po gradu" donosi popuste i akcije u zadarskim restoranima, kafićima i trgovinama kako bi stara gradska jezgra i u zimskom razdoblju bila posjećena. Tradicionalni sajam "Naši mali gušti" posjetiteljima će od 12. do 23. studenog na Trgu pet bunara predstaviti piće, delikatese te suvenire zadarskoga kraja. 

Instalacije od cvijeće, tkz. zimski vrtovi, nalazit će se na dva mjesta na Kalelargi, kod HNK-a i Arheološkog muzeja. Nakon hologramske jelke, koja je prošle godine izranjala u uvali Jazine, i ove godine Zadrani će uživati u audiovizualnim projekcijama. No, na drugoj poziciji jer će one petkom i subotom osvjetljavati Forum. Ovim načinom, želi se privući dio sadržaja i na taj dio grada, istaknuo je Vrančić. 

Za blagdanski program Grad će izdvojiti ukupno milijun kuna. Advent u Zadru traje do 6. siječnja, Đir po gradu do 15. siječnja, dok će u klizanju Zadrani moći uživati do 22. siječnja. Sve novosti možete pratiti i na novoj stranici Turističke zajednice napravljenoj posebno za ovu prigodu, kao i na društvenim mrežama.