U spomen na žrtvu Vukovara i Škabrnje, ali i sve žrtve u Domovinskom ratu koji su položili život na Oltar Domovine, a među njima je i mjesto Pridraga bit će prikazan dokumentarni film Pridraga: ratna sjećanja autor Luka Klapan.

Program obilježavanja započinje u četvrtak 17. studenoga paljenjem svijeća u Vukovarskoj ulici, a nastavlja se u 19.00 sati u Gradskoj knjižnici Benkovac projekcijom dokumentarnog filma Pridraga: ratna sjećanja autora Luke Klapan.

U ovom dokumentarnom filmu autor prati ratna zbivanja tijekom agresije na Hrvatsku 1991. Godine u kojem kaosu se našla i Pridraga mjesto u zadarskom zaleđu. Ovaj film ujedno je potresno svjedočanstvo o boli i patnji koje će ostaviti snažan dojam da se ne zaboravi kako su se pridraške majke suočile s gubitkom svojih sinova koji su položili živote za današnju slobodnu i neovisnu hrvatsku državu.

Suradnici na filmu su: Luca Čulina Mirkova, Ana Zubčić, Antula Čulina, Luca Čulina Dinkova, Stanko Čulina, don Nikola Tokić, don Jure Zubović, Marko Jergan, Branko Kokić-Suve i Ive Grubić, redatelj je Luka Klapan (Pridraga).