Vikend je obilježio pojačan nadzor policije na prometnicama na području svih policijskih uprava. Policijski službenici PU zadarske tijekom vikenda kontrolirali su 516 vozila i vozača, a poduzeli 212 represivnih mjera.

Alkotestiran je 421 vozač od kojih su njih 23 bila pod utjecajem alkohola, 89 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine, 24 vozača nisu koristila zaštitni pojas, 2 vozača nisu koristila kacigu, 3 vozača su nepropisno pretjecala, 43 vozača nisu poštivala prometni znak, rezultati su akcije Vikend. Iz prometa je isključeno 25 vozača i 2 vozila, a u tom se vremenu dogodilo 15 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teže ozlijeđena.

Pojačane aktivnosti posljedica su teških prometnih nesreća na hrvatskim cestama, koje su se dogodile u posljednje vrijeme. 

- No, na području PU zadarske na sreću ipak nije zabilježen takav crni trend. 45 % manje je smrtno stradalih osoba nego lani, rekao nam je glasnogovornik PU zadarske Elis Žodan. 

Nakon svakog vikenda, tu je rekorder. Ovaj put to je 46-godišnjak koji je u nedjelju, oko 2 sata, u Splitskoj ulici u Biogradu, upravljao Mazdom (ZD) pod utjecajem alkohola od 2,41 g/kg, što je najveća koncentracija alkohola zabilježena tijekom vikenda. Protiv njega se podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.