Prije nekoliko dana urušila se šetnica u uvali Bregdetti u zadarskim Arbanasima. Ne zna se je li riječ o oštećenju koje su izazvala vozila ili su betonske ploče stare 30-ak godina jednostavno dotrajale, piše HRT Centar Zadar. 

Nije prvi put da betonske ploče padaju. A šetnicom često prolaze majke s djecom, trkači, u blizini su i sportska igrališta.

- Ovo bi trebalo sve promijeniti, komplet. Odozgo do kraja. Ovo je sva sreća da nitko nije prošao, majke s djecom stalno prolaze, djeca, to je sam Bog čuvao da nitko nije nastradao. - poručuje Ana za HRT Centar Zadar.

Ploče su preko oborinskog kanala postavljene prije više od 30 godina. No nekada ljudi preko njih prelazili automobilima, čak i bagerima. Zadarska odvodnja već je počela sanirati štetu. Ploče se betoniraju. Kažu, problem će brzo biti riješen.

- Ako ne do subote, onda najkasnije ponedjeljak ili utorak. Ploče kad bude izbetonirana mora sazrijeti jer ne smije se friški beton staviti gore jer opet bi dobili istu stvar, da ploča u toj fazi stezanja pukne, objašnjava Ante Josip Šikić, direktor Odvodnje.

No stanovnici nisu zadovoljni takvim načinom sanacije. Kanal bi trebalo sanirati kvalitetno, a to znači očistiti ga, pa tek onda postaviti betonske ploče, poručuju stanovnici zadarskih Arbanasa.