Hrvatska gorska služba spašavanja jutros je preko centra 112, u 8 i 20, sati dobila dojavu kako je jedan planinar u jako lošem stanju a nalazi se na stazi od planinarskog doma Paklenica prema prijevoju Buljma. Tri puta je gubio svjest i jako se loše osjeća.

Odmah po dojavi pozvan je helikopter HRZ-a s ekipom od 4 člana iz Stanice Split koji su poletjeli u 9,38. U Zadru su u helikopter ukrcana i dva spašavatelja Stanice Zadar radi poznavanja lokalnog terena i pomoći u lociranju unesrećenog. Dežurni spašavatelj u 8 i 25 poziva 9 spašavatelja koji odmah kreću u akciju.

Sedmoro ih ide zemaljskim putem, a dvojica letača idu na aerodrom u Zemuniku da pričekaju helikopter. Nakon vrlo brzog lociranja, na serpentinama na rubu šume prema Buljmi, iz helikoptera su spuštena dva spašavatelja koji su unesrećenom pružili prvu pomoć i pripremili ga za transport helikopterom u podvjesu nakon čega ih se prevozi do Rujna gdje  su uneseni u helikopter. Let je nastavljen do aerodroma u Zemuniku gdje su ga prenijeli u kolima hitne pomoći i time, izvjestili su iz HGSS-a.

Time je  u 11 i 25, akcija uspješno završava. Piloti HRZ-a akciju su odradili za svaku pohvalu i dobra suradnja HRZ-a i HGSSa i u ovoj akciji je za rezultat imala spašen još jedan život.