Zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) iz vojarne Zemunik jučer u popodnevnim satima dodatno su angažirane na dva nova požarišta u Zadarskoj županiji s ukupno pet protupožarnih aviona.

Na požarištu u selu Kožlovac kod Benkovca u Zadarskoj županiji angažirana su dva Canadaira CL-415, a na požarištu Zeleni Hrast, također u Zadarskoj županiji aktivna su tri Airtractora AT-802.
Prema izvještaju Županijkog vatrogasno operativnog centra Zadar jučer je gorilo na zadarskom području.
Prva dojava primljena je u 12:24 sata o požaru raslinja u blizini Zračne luke Zemunik (sjeverno od civilnog dijela aerodroma). U gašenju požara sudjelovalo je 14 vatrogasaca sa 5 vozila iz JVP-a Zadar i DVD-a Sukošan. Bila su zatražena i 3 Air tractora, od kojih su dva poletjela ali za djelovanjem na samom požarištu nije bilo potrebe te su se vratili u ZB Zemunik.
Opožarena površina iznosi oko 2 ha, većinom trave i niskog raslinja te nešto hrastove šume. Požar je ugašen u 14:43 sati.
ŽVOC Zadar zaprimio je u 14:40 sati dojavu o požaru raslinja na području Kožlovca kod Benkovca.
U gašenju požara sudjelovalo je 12 vatrogasaca s 5 vatrogasnih vozila iz JVP-a Benkovac i DVD-a Lišane Ostrovičke kao i 2 Canadaira HRZ-a. Opožareno je oko 15 ha trave, niskog raslinja i maslinika. Požar je ugašen u 19:00 sati.
U 14:47 sati ŽVOC je dobio dojavu o požaru raslinja na području Zeleni Hrast kod Posedarja.
U gašenju požara sudjelovalo je 17 vatrogasaca s 5 vatrogasnih vozila iz JVP-a Zadar i DVD-a Posedarje te 3 Air tractora HRZ-a. Požar je ugašen u 17:40 sati, a opožareno je 14 ha većinom trave i niskog raslinja.
ŽVOC Zadar zaprimio je u 15:11 sati dojavu o požaru raslinja na području Poljica - Brig.
U gašenju požara sudjelovala su 3 Air tractora HRZ-a te DVD Pljusak s 5 vatrogasaca i 2 vatrogasna vozila. Požar je ugašen u 17:47 sati, a opožareno je 3 ha trave i smrike.
Posljednja dojava ŽVOC Zadar bila je u 03:05 sati. Dojava se odnosila na požaru raslinja na području Kule Atlagić kod Benkovca.
U gašenju požara sudjelovala su 4 vatrogasca s 2 vatrogasna vozila iz JVP-a Benkovac. Požar je ugašen u 05:45 sati, a opožareno je 6 ha većinom trave i niskog raslinja.
U Zadarskoj županiji, osim navedenih požara, u promatranom razdoblju vatrogasci su bili angažirani na još 11 manjih požara raslinja.