U Perivoju Gospe od Zdravlja jutros su predstavljeni zadarski kandidati na listi MOST-a za IX. izbornu jedinicu.

Na listi se nalazi pet kandidata iz Zadarske županije, a to su pročelnik Odjela za filozofiju Sveučilišta u Zadru Marko Vučetić, načelnik Općine Tkon Goran Mušćet, mag. Sanja Buškulić, dr. Zdenko Sarađen iz Stankovca te vlasnica paškog OPG-a Jelena Pende.

Marko Vučetić objasnio je okupljenim novinarima što za njega predstavlja MOST.

- Most je stranka budućnosti. Sadašnja politička situacija je nedvojbeno obilježena najradikalnim oblikom korupcije - političkom korupcijom, koja blokira svakidašnji život i zalazi u sve dimenzije stvarnosti. Most nije treća stranka, on je platforma koja okuplja nezavisne kandidate i usmjerena je prema politici pravde, a ne prema moći. U političkoj korupciji vidimo smrt, a da bi prestala potrebno je izgraditi hrvatsko društvo promjenama. Tko ne želi priznati da je MOST učinio nešto prevratnički u hrvatskoj politici, mora barem pristati na blažu verziju te reći da je doveo do aritmije u političkom životu. 

Saborski zastupnik Miro Bulj oštro se osvrnuo na rad SDP-a i HDZ-a na nacionalnoj i lokalnoj razini.

- Pokazali smo političkim elitama da ne mogu raditi ono što su radili dosad. Most nezadovoljnim ljudima omogućuje da mijenjaju situaciju u Hrvatskoj. Činjenica je da u Zadru imamo faraona koji kontrolira sve i bez njega se ne može ništa. 

Dodao je kako pritom misli na zadarskog gradonačelnika Božidara Kalmetu. 

- Predstavljaju se domoljubima, a uništili su svojim uhljebima i načinom vladanja sva područja. Za vrijeme gospodina Kalmete, u Hrvatske autoceste nije ugrađen gram hrvatskog željeza i to u vrijeme dok je željezara bila u najvećim problemima te je naposljetku i propala. Umjesto nje, dovedeni su uvozni lobiji i sad moramo vraćati stvorene dugove. To su ljudi koji su doveli Hrvatsku do ove situacije - negdje je to HDZ, a negdje SDP. Vjerujem da će građani Zadra prepoznati tko se bori nacionalne interese, poručio je Bulj. 

MOST-ovci su iskoristili predstavljanje kako bi čestitali zadarskim jedriličarima Šimi Fanteli i Igoru Mareniću na osvojenom olimpijskom zlatu. 

- Oni su uspjeli bez obzira na korupciju i mafiju u hrvatskom sportu, koji ne ulaže u sportaše, kazao je Bulj.