Financijska agencija dostavila je Trgovačkom sudu prijedlog za otvaranje stečajnog postupka nad zadarskom građevinskom tvrtkom Ploter.

FINA je navela da je Ploter na dan 14. travnja ove godine u Očevidniku redoslijeda osnova za plaćanje imao evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana u iznosu od 9.507.884,33 kune te da ima osam zaposlenika. 

Kako iz prijedloga za otvaranje stečajnog postupka proizlazi da je utvrđeno postojanje stečajnog razloga - nesposobnost za plaćanje prema Stečajnom zakonu, to je valjalo odrediti ročište radi utvrđivanja uvjeta za otvaranje i vođenje stečajnog postupka.

Trgovački sud u Zadru po sutkinji ovog suda Ardeni Bajlo, postupajući po prijedlogu dužnika za pokretanje stečajnog postupka nad stečajnim dužnikom Ploter, nastvit će proceduru.

Ročište se zakazuje 5. svibnja, radi utvrđivanja pretpostavki i radi očitovanja o prijedlogu za otvaranje stečajnog postupka u 08,35 sati kod Trgovačkog suda u Zadru.

Vijest o stečaju Plotera, zadarske građevinske tvrtke u vlasništvu Slavka Šimovića, nije neočekivana. Tvrtka je to koja je u posljednjih nekoliko mjeseci napustila tri gradilišta koja su bila osigurana s EU financiranjem.