ZADAR - OTP banka pomogla je HGSS Stanici Zadar prilikom nabavke Tare, potražnog psa vrste granični škotski ovčar, koja je prije nekoliko dana uspješno položila ispit za potražnog psa. Banka je također pomogla HGSS Stanici Zadar u nabavi osobnog vozila za svakodnevni rad stanice. Prigodnim druženjem u petak, u sjedištu HGSS- stanice Zadar oni će zahvaliti OTP banci na suradnji, podršci i donaciji.

OTP banka pomogla je Stanici Zadar Hrvatske gorske službe spašavanja u nabavi osobnog vozila koje prema svojim karakteristikama objedinjuje sve važne parametre, nisku potrošnju, sposobnost prevoženja u akcijama spašavanja te savladavanje loših uvjeta na cestama u svim vremenskim prilikama. Vozilo takve vrste je od velike važnosti za svakodnevni rad stanice, s obzirom da se koristi za obuke i dežurstva u NP Paklenica koji za vrijeme sezone posjeti preko 130 000 posjetitelja.

Prije dvije godine banka je pomogla Stanici Zadar i prilikom nabavke potražnog psa vrste granični škotski ovčar. I dok je obuka psa tragača Tare još trajala, ona je imala uspješne rezultate. Sudjelujući u potražnoj akciji na Velebitu, Tara je pronašla nestalu osobu pa je time i naša banka postala dijelom uspjeha Stanice Zadar HGSS-a u spašavanju ljudskih života, objavili su krajem prošle godine u OTP banci. Jedan pas tragač zamjenjuje više od 35 ljudi na terenu, a nezamjenjiv je i kod potraga u ruševinama u slučaju potresa.