Jednom kad mladi Zadrani odu u Zagreb na studij, pitanje je hoće li se nakon školovanja vratiti u rodni grad. Pri tom nije upitna njihova ljubav prema gradu u kojem su odrasli, već mogu li u njemu ostvariti svoje želje, snove, pronaći posao i ostvariti se u potpunosti.

Postavljene dileme i pitanja muče Zadrane svih profesija i struka tj. fakultetskih smjerova obrazovanja, pa će o njima biti riječi na panel-diskusiji „Zalud zlato cilog svita - mit ili realnost" koja će se u petak 25. ožujka, s početkom u 18 sati održati u prostoru COIN-a na adresi Put Murvice 16, 2. kat. 

- Vrijeme održavanja panela nije slučajno odabrano. Upravo u ovo blagdansko vrijeme Zadrani koji žive u Zagrebu posjećuju svoje obitelji i dolaze kući, otkrio nam je moderator ove panel-diskusije Josip Zurak Zadranin sa zagrebačkom adresom. U suradnji s ekipom iz COIN-a došao je na ideju o održavanju niza diskusija, razmjena ideja i predavanja na ovu i slične tematike, kako bi se došlo do rješenja problema koji muče mnoge mlade Zadrane koji nakon školovanja, umjesto povratka u rodni grad, odabiru život u Zagrebu. 

-Željeli smo čuti ljude koji žive i rade u Zadru. Vidjeti kakva su njihova iskustva, jesu li zadovoljni svojim životom ovdje, imaju li posao koji su željeli i za koji su se školovali. S druge strane, svoja će iskustva života u velegradu podijeliti oni Zadrani koji su nakon studija ostali u Zagrebu. Otkrit će nam zašto su odlučili ostati tamo, što im je falilo u Zadru, pojasnio nam je Josip Zurak. 

Gosti koji će govoriti o svojim iskustvima su Marko Mišulić (osnivač kompanije Rentlio), Renato Švorinić (ravnatelj HNK Zadar), Marko Baus (osnivač dizajnerskog studija Parabureau), Jakov Kolega (basist benda Pavel, osnivač Zadar Craft Beer Festivala) i Mare Milin (samostalna umjetnica, fotografkinja). 

Nakon panela, sudionici će imati prilike podružiti se, razmijeniti kontakte i ideje i uživati u svirci A.J. jazz trija. 

Svi ste dobrodošli! Ulaz je slobodan.