ZADAR Gotova je izrada Strategija razvoja turizma koja se odnosi na razdoblje od 2016. do 2024. godine, navodi direktor ureda TZ Grada Zvonko Šupe. U tijeku je procedura analize i prihvaćanje Strategije od strane članova Skupštine i Turističkog vijeća TZ Grada Zadra. Kada će taj prvi dokument strateškog razvoja, koji je izrađen na zadarskom sveučilištu, biti predstavljen javnosti, iz ureda TZ Grada nisu najavili, premda smo ih to pitali prije četiri dana. Svakako će Strategiju predstaviti novi direktor ili direktorica, budući da idućeg tjedna ističe rok natječaj za izbor nove čelne osobe TZ Grada.


Voditeljica tima doc.dr. Božena Krce Miočić u rujnu 2015. godine izjavila je kako je izrada strategije na pola puta. Prema najavi direktora Šupe ona je trebala biti završena 1. studenog. Umjesto toga Božena Krce Miočić je, kao predvodnica šesteročlanog tima izrađivača Strategije, polovicom studenog govorila na tematskoj sjednici Gradskog vijeća o turizmu.

Ona je tada  istaknula kako se bez tog dokumenta ne može gledati ni u budućnost. Ugovor s Gradom o izradi Strategije potpisan je u veljači, a do 15. listopada je zbog potrebe sveobuhvatne analize, provedena anketa s 1.300 ispitanih domaćih stanovnika o njihovom mišljenju o zadarskom turizmu, te s 1.499 gostiju. Krce Miočić je najavila gradskim vijećnicima da će prvi prijedlog Strategije razvoja turizma biti prezentiran Turističkom vijeću TZ Zadra u prosincu ili siječnju iduće godine.