U sklopu 43. Sabirne akcije Solidarnost na djelu Hrvatskog Crvenog križa Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru 18. prosinca 2015. godine organizira prikupljanje slikovnica, ilustriranih knjiga i bojanki za štićenike Centra za rehabilitaciju iz Sv.Filipa i Jakova.

U prirodi čovjeka je pomagati i suosjećati s drugima. Čineći dobra djela, plemeniti osjećaji, humanost i solidarnost postaju naša svakodnevnica i garancija za bolju sutrašnjicu.

U svakidašnjem, kontaktu sa ljudima svjedoci smo patnji nesretnih i siromašnih ljudi.
Pokušajte pomoći tim ljudima i pridružite se našoj akciji.

Cilj akcije je da budemo solidarni sa nemoćnim i napuštenim osobama, kojima je potrebna pomoć.

Centar za rehabilitaciju Sv.Filip i Jakov je institucija koja se bavi pružanjem socijalne skrbi koja se trenutno brine o 91 štićenika s posebnim potrebama u dobi od 9 do +70 godina. Većina korisnika Centra nije pokretna i imaju otežanu komunikaciju ali ih to ne sprječava da budu prijateljski raspoloženi, zaigrani i znatiželjni. Prikupljanjem knjiga, slikovnica i bojanki pomažemo Centru u organizaciji aktivnosti štićenika ali i aktivnostima dnevnog i poludnevnog boravka za izvanjske korisnike.

U suradnji s Centrom saznali smo za potrebu i želju štićenika za slikovnicama, enciklopedijama i različitim ilustriranim knjigama koje im mogu pružiti mogućnost razonode i upoznavanje vanjskog svijeta koji im nije lako dostupan. Zato vas želimo potaknuti da nam pomognete uljepšati blagdane jednim velikim iznenađenjem za štićenike u našoj zajednici. Stoga prekopajte svoje police i ladice, podrume i šufite jer smo sigurni da ćete pronaći nešto što će donijeti osmijeh na lice jednom od 91 štićenika iz Centra.

Ukoliko stvarno nemate ništa što biste nam mogli donirati, a želite se uključiti u akciju možete kupiti bon Hrvatskog Crvenog križa u vrijednosti od 5 kn te tako osigurati kupnju slikovnica i bojanki za štićenika Centra.

Novčana sredstva koja se prikupe od prodaje bonova Vaš dar za pravu stvar na akciji prikupljanja knjiga 18. prosinca 2015. godine utrošit će se isključivo na potrebe štićenika Centra.

Stoga knjige, slikovnice, enciklopedije i bojanke pod ruke i vidimo se 18. prosinca u 9 sati kod spomenika Dr.Franje Tuđmana u Biogradu na Moru.