Bivši radnici nekad čuvene tvrtke KEMOPLAST d.o.o. Zadar, koja je proizvodila i bila specijalizirana za proizvodnju PVC cijevi, kao jedina takve vrste u RH, sutra će održati mirni prosvjedni skup, zbog neisplaćenih 20-tak plaća, što je najveći dug prema radnicima od svih tvrtki u RH.

Tvrtka KEMOPLAST d.o.o. je nakon neuspjele predstečajne nagodbe završila u stečaju, koji traje već više od godinu dana, a radnici su ostali bez posla, plaća i otpremnina. Sa prosvjednog skupa bivši radnici zahtijevali su od nadležnih državnih institucija i tijela da im se što prije osigura isplata svih plaća i otpremnina, a u prosjeku svaki od radnika potražuje oko 150 tisuća kuna, ubrzanje stečajnog postupka, te da se pronađe kvalitetan investitor, koji bi pokrenuo proizvodnju u poslovnoj zoni Grabi u Poličniku i koji bi preuzeo obveze prema radnicima, Croatia banci i Hypo leasingu, koji su najveći vjerovnici.

Radnici su apelirali i na državne institucije, posebno Ministarstvo gospodarstva da se aktivnije uključe u rješavanje slučaja KEMOPLASTA.