U četvrtak 6. kolovoza u 21 sat na Poljani Ivana Pavla II (Forum) u Zadru održat će se humanitarni koncert za  pomoć socijalnoj samoposluzi u Vukovaru pod nazivom „Zadarska pisma Vukovaru". Koncert priređuje udruga socijalnih radnika Zadar i zadarski Volonterski centar.

Na koncertu će nastupiti zadarske klape i izvođači. Članovi Udruge zadarskih ugostitelja za ovu će prigodu pripremiti domaća jela. Štandovi s hranom i pićem bit će raspoređeni na nekoliko punktova na Forumu, a porcije će se, za vrijeme koncerta, prodavati po simboličnoj cijeni od 20 kuna te piće po cijeni od 10 kuna.

Sav prihod od prodaje namijenjen je kupnji prehrambenih proizvoda za socijalnu samoposlugu u Vukovaru.

Vjerujemo da ćete prepoznati vrijednost ove humanitarne akcije i da ćete svojim izvještavanjem potaknuti naše sugrađane da u što većem broju dođu na koncert i tako pomognu najpotrebitijim Vukovarcima.

Zadar će i ovoga puta pokazati svoje veliko srce za grad heroj i neoklijevajući pružiti prijateljsku ruku pomoći gdje je najpotrebnija. Svojim nesebičnim odazivom, više od 200 volontera - izvođača, organizatora i suorganizatora, donatora, medijskih pokrovitelja i predstavnika medija te građana - odvojit će svoje vrijeme za potrebite, udružiti snage i svojim dobrovoljnim sudjelovanjem omogućiti uspješnu realizaciju ove akcije. Stoga Vas s ponosom pozivamo da, kao nebrojeno puta do sada, podržite ovu hvalevrijednu akciju.