Sve prometne nesreće u kojim je od početka godine 10 ljudi izgubilo života na zadarskom području, dogodile su se izvan gradskog područja.

Kako doznajemo iz PU Zadarske, najviše poginulih bilo je u prometnim nesrećama na biogradskom području. Smrtno stradali su u nesrećama koje su se dogodile na županijskim cestama kao i na Jadranskoj magistrali.

Svoj danak u smrti uzele su i otočke ceste u prometnim nesrećama koje su se dogodile na Pagu, kod Kali, na Dugom otoku te Viru, dok se posljednja nesreća sa smrtno stradalom osobom dogodila na državnoj cesti kod Nina.

Statistika u odnosu na prošlu godinu je vrlo slična. Naime, u ovo vrijeme prošle godine na području Zadarske županije do srpnja bilo je 10 prometnih nesreća, a uključujući mjesec srpanj njih 13, dok je u cijeloj godini zabilježeno njih 18 nesretnih slučajeva.

Od početka ove godine na cestama Zadarske županije smrtno je stradalo 10 osoba.

Najčešći uzrok prometnih nesreća je neprilagođena brzina, zatim slijede prekršaji vožnja u alkoholiziranom stanju te nepropisno pretjecanje.

- Policija prevenira tamo gdje su najčešći prekršaji. U gradu nam pomažu jedinice prometne mladeži, učestale kontrole i ophodnje , navodi glasnogovornik PU Zadarske Elis Žodan te upozorava sve sudionike u prometu na povećan oprez i poštivanje prometnih pravila pogotovo u ovim ljetnim mjesecima kad je broj vozila na cestama u porastu.