Dopredsjednica Županijske skupštine SDP-ovka Renata Sabljar Dračevac na današnjoj je sjednici skupštine najčešće javlja za riječ.

Bila je vrlo aktivna u komentiranju programskih i financijskih izvješća ustanova kojima je osnivač Zadarska županija.

U svojim se izlascima na govornicu dva puta "posipala pepelom". Usta su joj bila puna hvale na račun rada Narodnog muzeja Zadar i ravnateljce Renate Reroš kao i Športske zajednice Zadarske županije.

- Bili smo protiv izbora ravnateljice, ali nakon što sam proučila izvješće moram reći - svaka čast! Ostvareni su značajni vlastiti prihodi, ostvareni su programski ciljevi, puno je toga novoga, a ono što je najvažnije racionalno se raspolagalo sredstvima, kazala je Sabljar Dračevac osvrćući se na rad Narodnog muzeja Zadar.

Pohvale su pljuštale i na račun Športske zajednice Zadarske županije

- Svojevremeno sam se pitala čemu milijun kuna za ovu ustanovu, djelovalo mi je netransparentno. Detalji izvještaj je pokazao da je u pitanju dobro potrošen novac usmjeren prema našoj djeci. Prilično lijepo, zaključila je Sabljar Dračevac.

S druge strane oštro je govorila o Kazalištu lutaka Zadar i Inovaciji.

- Svi su prihodi iz proračuna, ostali su mali. Neki ciljevi nisu ostvareni, dosta je manjkavosti, stavka rastrošnosti je velika. Moglo se na opremanju kazališta uštedjeti da se netko potrudio. Pa zato smo i stavili ekonomisticu na čelo ove ustanove, zaključila je Sabljar Dračevac.

Po njenom mišljenju Ustanova za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske Županije INOVAcija Županiji nije ni potrebna.

- Nešto manje od milijun kuna godišnje nas stoji ova ustanova kojoj je zadatak izvlačenje novca iz Europske unije, a toga, čini se, neće ni biti.