ZADAR- Da će ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Davorka Krnčević biti smijenjena jasno je bilo iz izjave župana Stipe Zrilića, kojem je, među ostalim zasmetalo da se ravnateljica županijske ustanove drznula tražiti smjenu predsjednika Upravnog vijeća kojeg je župan postavio.

Bio je to Željko Ivković, koji je s još dvoje članova UV iz Županije Markom Melvanom i Frankom Krajnović, donio odluku o smjeni prve ravnateljice te županijske ustanove, pola godina prije isteka mandata.

Već ovog tjedana biti će raspisan natječaj za ravnateljsko mjesto, a do tada će tom ustanovom upravljati kao vršitelj dužnosti zamjenik ravnateljice dr. Vlatko Grković.

Davorka Krnčević je prije bila ravnateljica Doma za starije osobe u Zemuniku. Međutim, i od tamo su prošlog mjeseca stigli repovi njenog neprimjernog ponašanja na natječaju za ravnatelja o čemu je u javnosti pričao njezin tadašnji protukandidat.

Povod njenog razrješenja bio je također javni istup vozača Hitne pomoći koji su optužili ravnateljicu za mobbing jer traži od njih da nadoknade štetu nastalu na službenim vozilima tijekom obavljanja posla. Nakon toga je sad već bivša ravnateljica istupila u javnosti u obrani i protunapadu na pojedine medije i one koji su se usudili progovoriti o događanjima u Zavodu za hitnu medicinu.

Razlozi smjene ravnateljice, kojoj će se otvoriti radno mjesto u kadrovskoj službi, jesu povrede odredba zakona o zdravstvenoj zaštiti, zakona o ustanovama te samog Statuta te županijske ustanove koja je nastala prije 3 i pol godine izdvajanjem iz Doma zdravlja.