Ministar uprave Arsen Bauk na Facebooku je prokomentirao izjavu novoizabrane predsjednice Kolinde Grabar Kitarović za BHT1.

Podsjetimo, Grabar Kitarović je u razgovoru za bosanskohercegovačku televiziju BHT1 izjavila da je po njoj Hrvat i onaj tko je pravoslavne vjeroispovijesti i koji je Srbin po nacionalnosti. - On je ipak Hrvat u smislu hrvatskog državljanina - dodala je Grabar-Kitarović za BHT1. Kazala je i da joj smeta izraz "građanke i građani" koji, kako je objasnila, smeta ljudima na selu koji smatraju da ih se time isključuje.

- Nalazim se u ozbiljnoj dilemi jesmo li dobro nazvali projekt e-građanin...- napisao je Bauk na svom Facebook profilu te kasnije u komentarima na vlastitu objavu dodao:

- Ma dobro, treba se samo naviknuti. Npr: "Zalagat ću se da Hrvati iz Hrvatske koji su srpske nacionalnosti imaju ista prava kao iz Srbi iz Srbije koji su hrvatske nacionalnosti. Također, zalagat ću se da Bosanci i Hercegovci koji su hrvatske nacionalnosti budu jednakopravni sa Bosancima i Hercegovcima koji su bošnjačke i srpske nacionalnosti." Jedino još da ovi zamijene transparent "2014. protiv Hrvata jugoslavenske nacionalnosti"

- Ako su Srbi iz Hrvatske Hrvati, što su Hrvati iz Srbije?- također se zapitao Bauk.