Najveći i najpoznatiji njemački turoperator TUI najavio je povećanje putnika u idućoj godini za 150 posto, ali su otvoreno izjavili kako će destinacije u fokusu biti Dubrovnik i Split, Istra i Kvarner. Iako je upravo u Zadru TUI krajem lipnja predstavio katalog za zimsku sezonu, sada je jasno da se taj njemački turoperator ipak odlučio za druge hrvatske destinacije.

Na sajmu u Londonu održan je i samit na temu „Mega eventi i turizam". Zadarska regija nije imala svoga jokera u rukavu, a ministar Lorencin predstavio je top manifestacije koje su se tijekom ove godine održavale u Hrvatskoj, kao što su Red Bull Air Race, Ultra Europe Music Festival, Croatia Harley Days, Riječki karneval i Špancirfest.

Ovih dana je TZ Grada domaćin skupa najpoznatijeg njemačkog auto kluba i organizatora putovanja ADAC. Direktor Zvonko Šupe, (koji niti za svečano otvaranje tog poslovnog skupa nije stavio kravatu) izjavio je zadarskim medijima kako nakon ovakvih zasjedanja ADAC-a u pravilu stiže veći broj gostiju iz Njemačke u sredinu koja je ugostila taj njemački klub.