Prvi lokalni Info centar za mlade u Zadru kreće sa predstavljanjem Europske volonterske službe (EVS) zadarskim maturantima u suradnji s Info Zonom iz Splita, regionalnim Info centrom za mlade.

Udruga za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti - CINAZ, koja je već prepoznata u radu s mladima kroz mnogobrojne aktivnosti kluba mladih KLOOZ, ali i informiranja mladih putem Info točke, kreće sa svojom prvom aktivnošću novootvorenog Info centra za mlade Zadar. Projekt je odobrilo Ministarstvo socijalne politke i mladih 2014. Glavni cilj lokalnog Info centra za mlade Zadar je kvalitetno informiranje i educiranje mladih uz raznolik sadržaj.

Prva aktivnost Info centra se organizira u suradnji sa Info Zonom iz Splita, Regionalnim info centrom, a uključuje predstavljanje Europske volonterske službe (EVS) maturantima Prirodoslovno-grafičke škole i Gimnazije Vladimira Nazora u Zadru. Na predstavljanju EVS-a, u četvrtak 30. listopada u 13.10 h u Multimedijalnoj dvorani škole, zainteresirani maturanti saznati će više o programu koji mladima nudi mogućnost volontiranja u europskim zemljama i do godine dana, uz plaćen put i troškove života.

Prisutni će čuti konkretna iskustva te saznati što je potrebno da i sami osjete čari volontiranja i upoznavanja strane zemlje, tuđe kulture, jezika i novih prijatelja. Gosti iz udruge Argonauta podijeliti će svoje bogato iskustvo volonterskih razmjena u sklopu programa EVS. Udruga Argonauta je dovela mnoge mlade iz različitih europskih zemalja u Murter, te je mnoge mlade iz Hrvatske upoznala sa europskim jezicima, narodima i kulturama. Udruga Argonauta je dovela mnoge mlade iz različitih europskih zemalja u Murter, te je mnoge mlade iz Hrvatske upoznala sa europskim jezicima, narodima i kulturama. O svojim dojmovima pričat će i volonterka Dani Mihaleva iz Bugarske te Dominika Sorkowicz iz Poljske koje trenutno volontiraju u udruzi Argonauta.