ZADAR- Kandidat za gradonačelnika Zadra i jedan od najpoznatijih zadarskih bankara, Ivo Bilić nije više član Uprave Hypo Alpe Adria banke u kojoj je od 2009. godine.

Savjet Hrvatske narodne banke u studenom 2012. godine potvrdio mu je novi mandat kojeg Bilić neće završiti u Hypo banci.
Iz te banke još se nisu službeno oglasili s kadrovskom promjenom koja je već poznata u bankarskim krugovima.
Bilić se u ožujku u medijima spominjao kao mogući direktor Hrvatske banke za obnovu i razvoj nakon smjene Antona Kovačeva. Prema istim neslužbenim izvorima 62-godišnji zadarski bankar mirovinu bi mogao dočekati u Hrvatskoj narodnoj banci.


Najduži dio radnog vijeka proveo je u Dalmatinskoj banci, jedno je vrijeme bio voditelj zadarska poslovnice Bank Austria Creditanstalt Croatia d. Zadar, dok se najduže zadržao u bivšoj Splitskoj banci gdje je bio član Uprave Societe Generale Splitske banke.

"Pedigre" bankara i to u Hypo banci, bili su za Bilića otežavajuće okolnosti  u predizbornoj kampanji za gradonačelnika prošle godine. Bilić nakon poraza u drugom krugu nije imao ambicije da sudjeluje u radu Gradskog vijeća, a niti je želio gubiti vrijeme na takav oblik politike u kojoj je bio prije Domovinskog rata.