Jučer su pripadnici Hrvatske gorske službe za spašavanje sudjelovali u akciji vađenja tijela državljanina Slovačke koji je smrtno strado u Kupi

O akciji su javnost izvjestili Josip Jandrić, Vinko Prizmić

 

"Na teren su stigli ronioci HGSS-a i ekipa spašavatelja na divljim vodama. Jedan od ronilaca je zaronio ispod slapa, dok ga je nekoliko spašavatelja osiguravalo i uspio je locirati tijelo nesretnog 43-godišnjeg Slovaka. Ono se nalazilo zaglavljeno ispod slapa na dubini od 7 metara, kamo ga je povukla tzv. rola. Gorski spašavatelji izvukli su tijelo koje je potom transportirano i predano policiji. Ostali kajakaši iz grupe nalaze se na sigurnom, rezime je jučerašenje tragedije.

HGSS-ovci su jučer oko 14.10 sati putem Županijskog centra Zadar na dežurni mobitel HGSS Zadar stigla je dojava o nesreći na rijeci Zrmanji. Prema prvim informacijama radi se o grupi kajakaša koji su se spuštali niz rijeku, međutim dogodila se nezgoda u kojoj je strani državljanin pao i nestao.

Radi se o području ušća rijeke Krupe u Zrmanju. Na teren su odmah poslani spašavatelji HGSS-a iz Zadra, a na putu su spašavatelji iz HGSS-a Ogulin. Međutim kako je područje teško pristupačno, na mjesto nesreće helikopterom HRZ-a uputila se dežurna ekipa letača spašavatelja HGSS-a koja je u helikopterskom dežurstvu u Splitu. Ka mjestu nesreće upućeni su i ronioci HGSS-a.