Dana 9. svibnja 2014. godine u Domu Zadarske županije, Božidara Petranovića 8, Zadar u sklopu CREATIVE MED projekta održane su partnerske konzultacije na temu izrade Strategije pametne specijalizacije u području bio-tehnologije i bio-ekonomije. 

Okrugli stol se bavio temom povezivanja gospodarstva, lokalne zajednice, znanosti i središnje vlasti pri izradi Strategije pametne specijalizacije Hrvatske u okviru EU. Na ovom događaju bilo je nazočno 30-tak vodećih stručnjaka na ovom području iz cijele Hrvatske.

Uz predstavnike središnjih,regionalnih i lokalnih vlasti u raspravi su sudjelovali predstavnici udruga malih, srednjih i velikih gospodarstvenika, sveučilišta i znanstvenih instituta, kao npr. Institut Ruđer Bošković, Brodarski institut, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera iz Osijeka, tvrtka „Podravka" i itd.

U aktivnoj raspravi izneseni su konkretni prijedlozi za kreativni pristup uspostavi Strategije pametnih specijalizacija na nivou Republike Hrvatske koja ima za cilj održivi razvoj uz poštovanje lokalnih specifičnosti hrvatskih regija i same Hrvatske.