ZADAR- Grad Zadar je dobio presudu Vrhovnog suda na spor s Croatia Zadar line u stečaju oko rušenja starog autobusnog kolodvora, ali sada radimo mukotrpne „putešestije" da vratimo 3.5 milijuna kuna. 


Tako je gradskim vijećnicima govorio zamjenik gradonačelnika Zvonimir Vrančić o dugogodišnjem sudskom sporu koji se vodi zbog odštete koju je kao vlasnik kolodvora tražila Croatai Zadar Line (CZL), sljednik nekadašnjeg Autrotransporta.
Rušenje kolodvorske zgrade u drugoj polovici'90-tih godina naredio je tadašnji gradonačelnik Božidar Kalmeta.


Spor je trajao dugo i prema onome što nam je rekao sada već bivši stečajni upravitelj Zvonimir Frane Negro, još nije završen.
Na rješenje revizije Vrhovnog suda lani je uložena žalba Visokom trgovačkom sudu, rekao nam je Negro.

Žalba je čisto formalnih razloga: novca nema jer je u stečajnom postupku podijeljen bivšim radnicima na otpremnine, dodao je bivši stečajni upravitelj.
Početni odštetni zahtjev bio je 800 tisuća kuna. U dugotrajnom sudskom postupku u kojem je CZL dobila prvostupanjsku odluku kao i onu na Viskom trgovačkom sudu, nakon žalbe Grada Zadra. Rješenje Visokog trgovačkog suda u korist CZL imao je ovršni karakter, podsjeća Negro. Iznos ovrhe s računa Grada Zadra bio je 2.8 milijuna kuna, izričit će Negro koji ne zna otkud Vrančiću 3.5 milijuna kuna.
Svakako, tadašnji gradonačelnik Vrančić ga je molio da odustanu od ovrhe, na što stečajni upravitelj Negro nije po zakonu mogu pristati.


Sporenje između Grada Zadra i CZL nad kojim je završen stečaj još nije završeno. Bilo kakav ishod bio, skoro tri milijuna kuna iz gradskog proračuna završilo je kod bivših radnika CZL. Sve po zakonu.