Nastupom mlade, zadarskoj javnosti poznate sopranistice Nele Šarić, u petak 23. kolovoza završava ovoljetni Zadar classic open air.

Na Trgu Petra Zoranića s početkom u 21 sat, Nela Šarić će po treći put nastupiti na tom festivalu, a na klaviru će je i opet pratiti prof. Blanka Aždajić Medić. Njih dvije su 3. srpnja i otvorile festival koji je potom donio još 12 koncerata.
Novi festival pod zadarskim ljetnim nebom, prvi je «ulični» festival klasične glazbe održan u gradu koji obiluje događanjima, posebice glazbenim. Već u svom prvom izdanju osigurao je zapaženo mjesto među brojnim zbivanjima, ističući se, kako kvalitetom, tako i svojim humanitarnim karakterom. 


Zadar classic open air je dio velike akcije koju je pod nazivom «Trebamo i želimo koncertnu dvoranu u Kneževoj palači» prije osam mjeseci inicirao Lions klub Zadar. Ustanovljen je uz potporu Grada Zadra i Turističke zajednice grada, a sav prihod prikupljen prilozima posjetitelja, namijenjen je fondu za obnovu koncertne dvorane. Svojim sudjelovanjem na 13 festivalskih koncerata zadarski su glazbenici poručili da im nedostaje dvorana koja je bila po mjeri grada i njenih građana i u kojoj su desetljećima odgajani naraštaji novih, među njima kasnije i slavnih glazbenika. - Od kada nema te dvorane, sviramo na ulici - čulo se na nekim od koncerata festivala.
Zadar classic open air je predstavio desetak zadarskih glazbenika, među njima i one koji tek traže svoju afirmaciju. Pokazao je da su i građani i turisti zainteresirani za takvu vrstu festivala, a izbor Trga Petra Zoranića za njegovo održavanje, tom je novouređenom gradskom prostoru dao dodatnu ljepotu, šarm i atmosferu pozornice pod otvorenim nebom. Za to su, dajući svoj doprinos akciji «Trebamo i želimo koncertnu dvoranu u Kneževoj palači» zaslužni svi njegovi sudionici: Nela Šarić, Blanka Aždajić Medić, Ivan Antonio Šangulin, Ivan Andrijević, Melita Ivković, Ivan Vihar te Dina e Mel ( Dina Bušić, Melita Ivković, Josip Marcelić i Dario Botić). Ta će akcija, vjeruju organizatori, pomoći procesu brže obnove Kneževe palače iz koje su, nakon agresorskih granata u listopadu 1991. kulturne ustanove i udruge raseljene na sve strane, a koncertna dvorana ostala nijema. Povratak života u nju donio bi, sigurno je, i više života staroj gradskoj jezgri.