Šest učenika Osnovne škole Šime Budinića uspješno je završilo tečaj za radio operatere 'P' razreda, polaganjem pred ispitnom komisijom Hrvatskog radio saveza. Završni ispit učenici su polagali u Radio klubu Zadar, a organizaciju tečaja koji je trajao od početka škoklske godine, u suradnji s OŠ Šime Budinića vodili su nastavnik tehničke kulture Željko Vidović i predsjednik Radio kluba Zadar Hrvoje Srećko Matanović.

Profesor Vidović je pojasnio kako će škola uskoro kupiti i radio stanicu što će učenicima uvelike olakšati razmjenu signala i s drugim operaterima diljem svijeta. Cilj je uspostaviti što više veza i razmijeniti signale te u dnevnike zapisati pozitivne oznake stanica, čujnost i ostale parametre po čemu se bilježi uspješnost nekog kluba. Mladi operateri iz David Verunica i Tomislav Marelić kažu kako za sat vremena, koliko provedu u klubu, uspiju uspostaviti desetak veza. Kada stanicu dobiju u školi, ali i sami nabave, ta brojka će se višestruko povečati.

Među šestero učenika koji su polagali ispite je i jedna učenica. Natali Ribarić je u skupinu pozvao profesor Vidović, a ona se ubrzo zaljubila u ovu aktivnost pa sada uspješno uspostavlja veze s drugim državama, uglavnom iz Europe. Uz nju ispiot su položili i učenici Lovre Petrešićm, Jan Vukinović, Tomislav Marelic, David Galić i Dominik Plentaj. Ispitnu komisiju sačinjavali su Ronaldo Milin, Hrvoje Matnović i Ivo Šimićević.