Načelnik općine Posedarje Ivica Juričević sjeo je na optuženičku klupu Općinskog suda u Zadru, gdje mu je počelo suđenje zbog ilegalnog nasipavanja obale u mjestu Vinjercu. Optužnim prijedlogom zadarskog ODO-a Juričević se tereti za kazneno djelo ugrožavanja okoliša otpadom, a sve je, kako se navodi u optužnom prijedlogu, počelo u veljači 2005. godine, kad je Juričević kao načelnik općine naredio izvođenje radova bez građevinske dozvole.

Protivno propisima Zakona o zaštiti okoliša, nasuo je obalu na zaštićenom području, nakon čega je izgradio pet metara široku i 200 metara dugu šetnicu uz more. Kršeći zakon, kao načelnik općine, izvođenje radova bez građevinske dozvole naredio je Ivi Mijoloviću, što je utvrđeno inspekcijskim nadzorom kojim je 1. ožujka 2005. Općini zabranjena daljnja gradnja.

- Općina nije izvodila radove na tom području niti je bila investitor. Da je uistinu bilo tako, postojali bi neki tragovi u knjigama ili računovodstvu, no zapisa o tom izvođenju radova nema - kazao je Juričević opovrgavajući navode zadarskog tužiteljstva. Dodao je da je riječ o privatnom sporu nekoliko tamošnjih obitelji koje upravo zbog toga vode spor na Županijskom sudu u Zadru.

- Nije mi poznato u kojoj je fazi taj spor, no još jednom mogu kazati da Općina nikome nije naložila te radove. Smatram da treba točno utvrditi tko je to napravio i te privatne investitore kazniti - rekao je načelnik općine Posedarje, iako je nakon toga dodao kako je krajem rujna sam izašao na teren kako bi vidio o čemu se radi, no da tamo nije vidio ništa što tamo nije bilo i godinama prije.

- Ako je nešto izgrađeno, onda je to bilo prije nego što sam ja došao u Općinu - zaključio je, objasnivši da se Općina zapravo bori protiv takvih bespravnih graditelja. - Imamo dosta ovakvih slučajeva da pojedinci neovlašteno izvode radove i devastiraju okoliš, a kako smo mi velika općina, ne možemo sve kontrolirati - kazao je, naglasivši kako je u općini Posedarje dosad uklonjeno niz bespravnih objekata koji su "narušavali sigurnost i nagrđivali prostor".