Reagirajući na jučerašnji istup Željka Keruma u emisiji HTV-a Nedjeljom u dva, zastupnik SDSS-a Milorad Pupovac na sjednici saborskog Odbora za Ustav zatražio je da Sabor počne voditi računa o diskriminirajućim izjavama. Kerum je izjavio da su za propast njegova carstava krivi Srbi i Jugoslaveni i da je njegova nevolja u poslovnom svijetu počela kada je rekao kako bi Srbi trebali znati gdje im je mjesto.

Gostovanje Željka Keruma u 'Nedjeljom u dva' - video

Osudi Kerumovih riječi pridružio se niz saborskih zastupnika. To su izjave koje su apsolutno neprimjerene i svakako ne spadaju u ono što bi trebala sadržavati javna komunikacija, kazao je Jozo Radoš (HNS). Da se pobrojavamo u 21. stoljeću je li netko pripadnik ovog ili onog naroda, ove ili one nacije, većinski ili manjinski - mislim da je to za svaku osudu, proučio je Šime Lučin (SDP). Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko nije htio komentirati Kerumove riječi. Doista ga nisam čuo, teško mi je komentirati tako nešto, kazao je.

Sve je čuo potpredsjednik Sabora Josip Leko. I njega je Kerum zgranuo, ali kaznu mu zasad ne može izreći - Kerum može mirno spavati jer ga i u ovom slučaju štiti zastupnički imunitet. Leko je kazao kako ne želi Odbor pretvarati u arbitra. Osuđujem bilo kakve izjave, pa makar bile i pod plaštom imuniteta, koje diskriminiraju nekoga, posebno po nacionalnoj ili vjerskoj osnovi, kazao je.