U Zadru do sada neviđene razmjere dobila je humanitarna akcija za pomoć Stephanie Milda, petogodišnjoj djevojčici koja zbog vrlo rijetke i teške bolesti mora na operaciju u Chicago. Osim zabavno-kulturne udruge Zara koja se još prije pet mjeseci uključila u humanitarni rad i predsjednika udruge Vlatka Štrpca, koji je roditeljima Aniti i Ivici pomogao stupiti u kontakt s američkim stručnjakom za ovu rijetku bolest dr. Davidom Frimom, u hvalevrijednu akciju uključili su se i zadarski sportaši te brojne udruge, pojedinci i grupe građana. Svi oni pokazali su kako usprkos teškim vremenima u kojima živimo ljudskost nije nestala.
U srijedu koncert na Višnjiku

- Upravo kako smo danima i najavljivali, koncert na Višnjiku na kojem će nastupiti nekoliko klapa, samostalnih izvođača i bendova održat će se u srijedu, 19. rujna, a karte sa žigom udruge Zara po cijeni od 30 kuna moći će se kupiti u subotu na Narodnom trgu, u Aquariusu od subote sve do srijede, te na sam dan koncerta na ulazu - potvrdio nam je Vlatko Štrbac, organizator koncerta na kojem će zapjevati Hari Rončević, Oliver J- Berekin, Boris Martinović, Ivana Kovač, Lidija Bačić, Mladen Grdović te klape Intrade, Sol, Leut, Cambi Kaštela i grupa Banana. Svoj dolazak najavljivali su i Giuliano i Jole, no zbog poslovnih obaveza morali su otkazati dolazak, dok je upitan još jedino dolazak Dražena Zečića.

Dirnuti životnom pričom malene Stephanie i njezinih roditelja, koji nisu u mogućnosti prikupiti 250 tisuća američkih dolara koliko košta samo kirurški zahvat u čikaškoj klinici zakazan za 27. rujna, u hvalevrijednu akciju uključili su se i zadarski sportaši koji su pod sloganima "Mi smo Zadrani - Stephanie je naša! i "Kupite kartu za najozbiljniju i najvažniju utakmicu i budite njen gledatelj cijeli svoj život" osmislili cjelotjedni humanitarni program s nizom akcija u koje se svi ljudi dobre volje, koji su to u mogućnosti učiniti, mogu još uvijek uključiti.

Od četvrtka, 13. rujna 2012. na javnim površinama u gradu Zadru i Zadarskoj županiji, trgovačkim centrima, ugostiteljskim i drugim objektima bit će postavljeni plakati čime se što više želi potaknuti građane da se odazovu akciji pomoći prikupljanja toliko potrebnih sredstava za operaciju petogodišnje Stephanie Milda oboljele od rijetke i teške bolesti mozga Arnold-Chiari melfomacije. Na svim tim mjestima građani će moći kupiti "Kartu života" za iznos od 30 kuna. Prodaja karata bit će moguća i na promotivnim pultovima koji će biti postavljeni na frekventnim mjestima u Zadru poput Morskih orgulja, Kalelarge, Narodnog trga i drugih mjesta.
Malonogometni turnir

- U sklopu akcije održat će se i "Stephanien tjedan" od 17. do 23. rujna tijekom kojeg će se održati brojne humanitarne akcije. Već ovaj petak, 14. rujna, u Varoši na terasi caffe barova Kult i Dišpet tradicionalna "Feštica petkom" mijenja svoj naziv u "Petak za Stephanie". U sklopu te akcije spomenuti ugostiteljski objekti prihode od prodaje određenih artikala i gastroponude donirat će obitelji Milda, izvijestio je Borut Gatara u ime zadarskih sportaša i navijača napominjući kako za vrijeme trajanja "Stephanienog tjedna" Udruženje obrtnika poziva sve zainteresirane poslovne subjekte, obrtnike, trgovačka društva i udruge da izaberu jedan od dana u tom tjednu kada će se odreći prihoda od prodaje jednog od artikala u svojim objektima, a novac od prodaje doniraju za troškove operacije male Stephanie.

No to nije sve. Od 16. do 23. rujna na igralištu Mornarica, u organizcaiji Jader ljetne lige, MNK Bruschette i MNK Brodarice održavat će se malonogometni turnir, a sredstva od kotizacija i prodaje pića također idu u istu svrhu.