Obistine li se sve najave, virski načelnik Kristijan Kapović će na sljedećim lokalnim izborima protiv sebe imati namanje dvojicu teologa. Svoje nezavisne liste i trku za načelničko mjesto najavili su teolog Mladen Šimundić i doktor filozofije i teolog Marko Vučetić.

- Veliki dio stanovnika Vira koji žive na periferiji mjesta je diskriminiran: nigdje nema primjera da se komunalni doprinos u centru mjesta plaća 30 kuna, a u rubnim dijelovima naselja 135 ili 185 kuna po kubičnom metru. Pritom nemaju ni asfalt, ni javnu rasvjetu, ni nogostupe ni plažu, tome treba stati na kraj, objašnjava svoj ulazak u politiku teolog Šimundić.

Komentirajući podudarnost što su čak dva teologa ušli u kampanju, kao da Vir traži „svog don Grubišića", Šimundić kaže:

- Tako bi i trebalo biti jer moral moramo vratiti u politiku u kojoj bi moralni ljudi trebali raditi za narod. Don Grubišić nije slučajno rekao da će raditi ono što narod bude od njega tražio, kaže Šimundić.

Aktualni načelnik Kristijan Kapović ne strahuje puno od pojave „virskog Grubišića": Krenuli su rano, a neki od njih vode i dosta prljavu kampanju što bi im se moglo obiti o glavu, rekao je Kapović.