Na današnji je dan Turistička zajednica Općine Vir registrirala brojku od 1 003 630 ostvarenih turističkih noćenja, što je u odnosu na isti datum prošle godine povećanje u iznosu od 15%. Po prvi put u povijesti turizma na otoku Viru prijeđena je magična brojka od milijun turističkih noćenja. Zabilježen je broj turističkih dolazaka u iznosu od 88 745, što predstavlja povećanje od 13% u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Po strukturi gostiju domaći su gosti ostvarili 560 866 turističkih noćenja, dok su strani gosti ostvarili brojku od 442 764 turistička noćenja. U broju turističkih dolazaka prednjače strani gosti s 53 461 dolaskom, dok su domaći gosti ostavrili 35 284 turistička dolaska. U broju ostvarenih turističkih dolazaka na prvom su mjestu domaći gosti s udjelom od 40% ostvarenih dolazaka, a slijede ih gosti iz Mađarske s 13%, Njemačke 11%, Slovenije 11%, Slovačke 6,5% Češke 5%, Austrije 4%, BiH 3,5% i Poljske 3%.

Strategija razvoja turizma Općine Vir, koja je prihvaćena prošle godine, predviđala je dostizanje brojke od milijun ostvarenih turističkih noćenja u razdoblju od pet godina, a ovim je rezultatom taj plan ostvaren četiri godine ranije. Ovakvi rezultati pružaju garanciju daljnjeg razvoja turizma na Viru, a vjerujemo da velikim dijelom predstavljaju odraz permanentnih ulaganja Općine i TZO Vir u razvoj turizma na našem otoku.