ZADAR- Danas je u bolni preminula zadarska novinarka Lidija Pavić koju je teška bolest gotovo dvije godine prikovala za krevet. 


Prvi glas Radio Zadra na koji je kao honorarka došla 1975. godine ostala je bez glasa vapaja za životom u kojem je beskrajno uživala. Čak i onda kada je bolest prije skoro jedno desetljeće osudilo na tihi glas s kojim je željela i dalje raditi svoj posao radijske novinarke. Lidija je ustrajno tražila svoju duhovnu hranu na kulturnim događanjima koje je i profesionalno pratila sve dok joj tijelo nije otkazalo poslušnost.
Lidija Pavić rođena 1956. godine u Zadru i majka je dvoje djece. Završila je studij engleskog i talijanskog jezika, te je jedno vrijeme radila kao nastavnica u Pomorskoj školi i TŠC-u. Ono što je najviše voljela raditi bilo je pjevati. Od zbora Zoranića do slavne postave Zadranki i ostalih ženskih klapa, pa na svim novinarskim druženjima. Nitko kao Lidija Pavić nije pamtio dogodovštine zadarskih novinara iz onih lijepih vremena kada je to bila profesija bez stresa i strahova.


Na žalost nema više novinarskih druženja, ali sjećanje na Lidiju Pavić ostat će zabilježeno najviše među slušateljima i kolegama Radio Zadra na kojem je ove godine trebala dobiti jubilarnu nagradu za 25 godina profesionalnog rada.