Splitska policija traga za četvoricom muškaraca koji su sinoć, nakon završene rukometne utakmice između Hrvatske i Srbije upali u splitski Klub srpske nacionalne manjine (SKUPS) u središtu grada te napravili manju materijalnu štetu, izvijestili su iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Četvorica zamaskiranih počinitelja ušla su u SKUPS na Mažuranićevu šetalištu i fizički nasrnula na trojicu muškaraca koji su se nalazili u klubu.

Među muškarcima je došlo do fizičkog obračuna, a četvorica maskiranih napadača razbili su i dio inventara u klubu. U incidentu nije bilo ozlijeđenih, potvrdila je splitska policija. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 2000 kuna.

Na području grada Vukovara također je počinjeno više prekršaja javnog reda i mira. Više mlađih osoba zamotanih u šalove upalo je na privatnu zabavu u nekadašnji ugostiteljski objekt Tri ruže u kojemu su se napadači sukobili s gostima, porazbijali inventar te oštetili nekoliko osobnih automobila parkiranih ispred objekta.

Nepoznata osoba kamenovala je zgradu u kojoj se u Vukovaru nalazi sjedište Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS), oštetivši na više mjesta pročelje zgrade. Policija je također zaprimila dojavu da skupina navijača galami na vukovarskom željezničkom kolodvoru, a nakon što su ušli u brzi vlak na relaciji Vukovar-Zagreb, jedan je navijač aktivirao protupožarni aparat. Protiv svih izgrednika policija će podnijeti prekršajne prijave.